Ja ostatnio swoje urządzenie wykorzystuję tylko do wyrabiania - potem wyrobione i wyrośnięte ciasto wrzucam do keksówki i do piekarnika.
Przepis oczywiście pochodzi z blogu Doroty.
Składniki:
- woda - 1,5 cups (1 cup = 240 ml)
- mleko odtłuszczone w proszku - 4 łyżki
- olej słonecznikowy - 4 łyżki
- cukier - 3 łyżki
- sól - 2 łyżeczki
- mąka chlebowa (ja dodałam zwykłej pszennej, ale dodałam żytniej razowej)- 4 cups
- suche drożdże - 1,25 łyżeczki
- sezam - do smaku
Teoretycznie sezam powinno się dodać po usłyszeniu sygnału - ale ja dodałam od razu. włączyłam na program do wyrastania, potem w piekarniku na 200 stopni - nie mam pojęcia przez ile czasu - zaglądałam i patrzyłam czy jest już wyrośnięty i przyrumieniony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz